Volledig scherm
© Thinkstock

Zutphen gaat ICT mogelijk uitbesteden

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat werkzaamheden op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) mogelijk uitbesteden. De taken op dit gebied, die voor gemeenten steeds complexer en duurder worden, gaat de gemeente Apeldoorn dan uitvoeren.

Volgende maand verwacht de gemeente Zutphen de resultaten van een verkennend onderzoek naar een ICT-samenwerking met Apeldoorn. Mocht die samenwerking er komen, dan is het volgens de gemeente Zutphen 'logisch' dat systeembeheer vanuit Apeldoorn gaat plaatsvinden. Die gemeente is immers groter.

Kantooruren
In de huidige situatie moet Zutphen vaak externe bedrijven inhuren voor specialistische werkzaamheden op het gebied van ICT, omdat de gemeente die kennis zelf niet of te weinig in huis heeft. De bezetting van ICT-personeel is volgens een gemeentewoordvoerder sowieso een aandachtspunt: "De afhankelijkheid van een functionerende ICT-afdeling blijft niet beperkt tot enkel kantooruren. Op ieder moment van de dag kunnen zich storingen voordoen."

Op dit moment heeft Zutphen zestien medewerkers in dienst die zich bezighouden met ICT. Volgens de woordvoerder is nog niet te zeggen welke gevolgen een mogelijke uitbesteding voor hen gaat hebben

Zutphen