Het nepwapen dat de zoon van de familie Volkers won op de kermis van Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nepwapen dat de zoon van de familie Volkers won op de kermis van Zutphen. © Patrick Volkers

Zutphen gaat levensechte nepwapens als prijs op kermis ‘evalueren’

videoDe gemeente Zutphen gaat het uitdelen van levensechte nepvuurwapens als prijzen op de kermis met de exploitanten bespreken. Dit naar aanleiding van ouders die zich rot schrokken toen hun 13-jarige zoon thuis kwam met een bijna niet van echt te onderscheiden speelgoedpistool.

Patrick Volkers moest even met de ogen knipperen toen zijn zoon zijn laatste verovering op de kermis liet zien. Een speelgoedpistool die wel heel erg veel lijkt op het dienstwapen van Nederlandse politieagenten. Volkers vindt dat dit soort speelgoed in deze tijd niet meer als prijs gegeven mogen worden. Op een Facebookgroep voor bewoners van Zutphen vraagt hij zich af of hij met deze opstelling ‘een hele ouderwetse vaders is?’

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Zutphen