Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Zutphen gaat ondergronds brengen hoogspanningslijnen onderzoeken

De gemeente Zutphen gaat samen met netbeheerder TenneT onderzoeken of het haalbaar is de drie kilometer lange hoogspanningskabels bij Warnsveld ondergronds te brengen (verkabeling). Ook worden de kosten in kaart gebracht. 

 1. Zutphen moet weer miljoenen bezuinigen en dit gaan inwoners ervan merken: ‘Heel pijnlijk’
  PREMIUM

  Zutphen moet weer miljoenen bezuinigen en dit gaan inwoners ervan merken: ‘Heel pijnlijk’

  De miljoenenbezuinigingen van Zutphen gaan inwoners in het nieuwe jaar in de portemonnee raken. Na harde bezuinigingsronden de afgelopen twee jaar moet de financieel geplaagde gemeente nogmaals een tekort wegpoetsen. Dit keer zo'n drie miljoen euro om de begroting voor de komende vier jaar sluitend te krijgen. De gemeentelijke lasten gaan fors omhoog. ,,Dit zijn de enige knoppen waar we nog aan kunnen draaien.’’
 2. The Voice-zanger Hein Migchelbrink (73) uit Ruurlo was toch wel even zenuwachtig daar bij Jinek in de studio
  PREMIUM

  The Voi­ce-zan­ger Hein Migchel­brink (73) uit Ruurlo was toch wel even zenuwach­tig daar bij Jinek in de studio

  Daar staat de 73-jarige artiest uit Ruurlo dan vrijdagavond. Op een rijtje met de andere drie finalisten van The Voice Senior. Live, in de studio van Eva Jinek zwaait Martijn Krabbé met zijn gouden envelop. Verscholen onder hoed en achter baard verraadt Migchelbrinks gezichtsuitdrukking weinig, maar hij geeft toe: ,,Ik heb al tienduizend keer opgetreden, maar dan ben je toch wel even zenuwachtig.”

Zutphen