De overlast van ganzen was afgelopen zomer groot in Zutphen. Zo ook bij de vijver bij sportcomplex Zuidveen. En dat al voor het derde jaar op rij.
Volledig scherm
PREMIUM
De overlast van ganzen was afgelopen zomer groot in Zutphen. Zo ook bij de vijver bij sportcomplex Zuidveen. En dat al voor het derde jaar op rij. © Archief/Jeroen Jazet

Zutphen is in een hevige strijd verwikkeld met de gans, maar denkt nu de oplossing te hebben

Interactie kaart & VideoVoetpaden vol ganzenpoep, kaalgevreten grasvelden en oneindig lang gekwaak. De laatste drie jaar is de ganzenoverlast in Zutphen groot. Ingrijpen is nauwelijks mogelijk, de gans is namelijk een beschermde diersoort. Na jaren van steeds groter wordende overlast denkt Zutphen nu de oplossing te hebben.

 1. Druk op gemeente Zutphen opgevoerd om ziekenhuis duidelijkheid te laten verschaffen over toekomst
  PREMIUM

  Druk op gemeente Zutphen opgevoerd om ziekenhuis duidelijk­heid te laten verschaf­fen over toekomst

  Kan iedereen straks nog bij het ziekenhuis in Zutphen terecht voor zorg op de spoedeisende hulp, intensive care, bij de kraamzorg of bijvoorbeeld voor een chemokuur of bloedtransfusies? Dat vraagt de SP Zutphen zich af nadat onrust is ontstaan over de toekomst van Gelre ziekenhuizen in Zutphen. Fractievoorzitter Nils Müller roept de gemeente op om duidelijkheid te verkrijgen bij Gelre, dat tot dusverre niet het achterste van de tong wil laten zien.
 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis

Zutphen