Volledig scherm
PREMIUM
Het doorkomstcomité van de Roparun bij het monument op de Oude Begraafplaats. Staand (vlnr) Jolanda Scholten, Elly Makkinga en Jacqueline Wunderink. Gehurkt (vlnr) Robert Jan Hulscher, René Slingerland en Anton Kruiderink. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zutphen is ook dit jaar weer de lichtstad van de Roparun

Een lint van waxinelichtjes, volle markten met een hossende menigte, livemuziek en een topsfeer. Deelnemers aan de Roparun kijken elk jaar weer uit naar de doorkomst in Zutphen. Daar krijgen zij een boost voor het laatste zware stuk, met onder andere ettelijke kilometers rennen over de duistere Veluwe. Zutphen en de Roparun (een estafetteloop van Hamburg én Parijs naar Rotterdam waarvan de opbrengst bestemd is voor palliatieve zorg voor mensen met kanker), het is een gouden combinatie. De Hanzestad is reeds viermaal op rij verkozen tot beste doorkomstplaats en werd daarvóór tweede. Wat is toch Het Geheim?

De stichting Roparun beloont de beste doorkomstplaatsen met een geldprijs. Het Zutphense doorkomstcomité sleepte daardoor in totaal al 225.000 euro in de wacht. Dat is door de gemeente Zutphen verdeeld over diverse hulporganisaties op het gebied van kanker. ,,Zoveel geld al?’’ René Slingerland vraagt het met oprechte verbazing. De voorzitter van het Zutphense doorkomstcomité heeft de teller niet helemaal bijgehouden.

Zutphen