Het stadhuis van Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadhuis van Zutphen. © Archieffoto Jeroen Jazet

Zutphen kan tóch niet energietoeslag geven aan grotere groep minima: ‘Dit is politieke onwil’

Zutphense huishoudens die rond moeten komen van een inkomen tot 180 procent van het sociaal minimum, komen toch niet in aanmerking voor een energietoeslag van 800 euro. Na een doorberekening van het aantal kosten dat dat met zich meebrengt, blijkt dat volgens de gemeente financieel gezien toch niet te kunnen. ,,Dit is heel pijnlijk.”

6 reacties

 • B Zieleman

  4 maanden geleden
  Ik werk tussen de 30-45 uur per week en hou evenveel of zelfs minder over. Omdat ik net boven de grens zit, geen enkele toeslag. Gek hè, dat mensen geen zin hebben voor een paar cent meer te gaan werken 🤬!
 • Eric Moll

  5 maanden geleden
  Op 20 januari j.l. meldde de Stentor dat Zutphen na de bezuinigingen van 2021 méér dan 5 miljoen euro over zou houden. Mevrouw Boswinkel, wethouder Financiën, meldde daarop dat dat geld 'niet op een bankrekening komt te staan'. Ondanks dat is er 6 maand later géén geld meer om burgers, blij gemaakt met 't bericht dat veel méér van hen voor een compensatie van 800 euro in aanmerking zouden komen, te compenseren voor hoge energie. Waar is dat geld gebleven? Hoe groot zijn de Algemene Reserves nu?
 • Jan Ton

  5 maanden geleden
  Nee, want dan kunnen ze geen geld meer in bodemloze put Hanzehof pompen. En 'cultuur' vindt men nu eenmaal belangrijker dan burgers.
 • Catharina de Zaayer

  5 maanden geleden
  Heel logisch . Want met de inflatie nog stijgend , kun je wel verwachten dat de echte minima nog meer gecompenseerd zal moeten worden en dat zou in gedrang komen door hogere inkomens te gaan compenseren. Dan laat ze eerst maar wat ze meer hebben iemand in de bijstand wegdoen zoals eigen huis ,dure auto's ,dure abo's ,sporten die niet in meedoen regeling vallen . Want als je de het heb op minimum uitkering mag je ook niet van alles. Dus wil je gelijkheid in toeslagen ,dan ook daar gelijkheid
 • Bart Man

  5 maanden geleden
  Zoiets kun je toch laten doorrekenen voor je het voorstelt?
 1. Dit Lochemse bedrijf legde de grootste stickervloer van Nederland: ‘We krijgen mooie klussen, bijvoorbeeld bij Ajax’
  PREMIUM

  Dit Lochemse bedrijf legde de grootste sticker­vloer van Nederland: ‘We krijgen mooie klussen, bijvoor­beeld bij Ajax’

  Na vijf dagen bikkelen lag-ie er in Eindhoven: de grootste ‘stickervloer’ van Nederland. Made in Lochem, door SignSellers. Drie medewerkers van het bedrijf legden zesduizend stickers - vijfhoekige vormen in meerdere kleuren die een groot mozaïek vormen - op een vloer met een oppervlakte van 400 vierkante meter. ,,Daarna kregen ze een weekje vakantie, om de knietjes te laten herstellen.’’
 2. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
  Liveblog

  SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

  Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.