Het flink verouderde complex van Theater Hanzehof. Om de toekomst van het theater te kunnen garanderen is een miljoenenrenovatie nodig.
Volledig scherm
Het flink verouderde complex van Theater Hanzehof. Om de toekomst van het theater te kunnen garanderen is een miljoenenrenovatie nodig. © Archieffoto Arjan Gotink

Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop

pollDe sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.

 1. Kermisexploitanten zijn wanhoop voorbij: ‘Mijn trailer is 21 meter. Die alleen al kan de A1 blokkeren’
  PREMIUM

  Kermisex­ploi­tan­ten zijn wanhoop voorbij: ‘Mijn trailer is 21 meter. Die alleen al kan de A1 blokkeren’

  Kermisvolk is overleversvolk. Als geen ander weten de ongeveer 1500 kermisgezinnen in Nederland elke winter te overleven. Maar nu voelen ze zich verloren. Vergeten. Nul inkomen en geen enkele stip aan de horizon. ,,Als je honger hebt, gaan mensen gekke dingen doen. We willen geen acties. Maar ze zijn niet meer te vermijden”, zegt Hans van Tol van de kermisbranchevereniging Bovak.
 2. Georganiseerd verzet tegen windmolens in Voorst: 400 handtekeningen voor petitie in twee dagen
  PREMIUM

  Georgani­seerd verzet tegen windmolens in Voorst: 400 handteke­nin­gen voor petitie in twee dagen

  De komst van enorme windturbines in het buitengebied van Voorster Klei moet gestopt worden. Met dat doel heeft een groep inwoners in Voorst een protestvereniging opgericht. Een petitie die sinds gisteren online staat is al bijna 400 keer ondertekend. Verantwoordelijk wethouder Wim Vrijhoef reageert sussend: ,,Ik verwacht dat dit zoekgebied uit de energiestrategie wordt gehaald.’’
 3. Theater in Zutphen krijgt tonnen voor achterstallig onderhoud om veiligheid te garanderen

  Theater in Zutphen krijgt tonnen voor achterstal­lig onderhoud om veiligheid te garanderen

  Theater Hanzehof krijgt bijna zes ton van de gemeente Zutphen om achterstallig onderhoud alsnog uit te voeren. Het onderhoud is nodig om de veiligheid en het voortbestaan van de Hanzehof te kunnen waarborgen. Met het geld kan het theater vier tot zes jaar overbruggen en het ontslag van voormalig directeur Mirjam van Tiel bekostigen. Over vier tot zes jaar staat renovatie van het volledige pand op het programma.
 1. Kappers mogen weer open "We kunnen weer!"
  Play

  Kappers mogen weer open "We kunnen weer!"

 2. Rik verbouwt zijn terras tot park: 'Dan mag ik wel open'
  Play

  Rik verbouwt zijn terras tot park: 'Dan mag ik wel open'

Zutphen