Getuigen van het ongeluk in het centrum van Zutphen praten in 2015 geschrokken na op een bankje
Volledig scherm
PREMIUM
Getuigen van het ongeluk in het centrum van Zutphen praten in 2015 geschrokken na op een bankje © Archieffoto Ronald Hissink

Zutphen verzekerd voor schadeclaim na boomdrama, bomen eerder gekapt om nieuw incident te voorkomen

De gemeente Zutphen komt niet voor een grote kostenpost te staan nu het ook door de hoogste rechter verantwoordelijk is gesteld voor het zware letsel dat een Amsterdamse toeriste in 2015 opliep. Bij de opstapplek van de fluisterboten viel een grote tak op haar hoofd. Wel controleert Zutphen andere bomen in de gemeente vaker en gaat het nu eerder over tot kap.

 1. Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’
  PREMIUM

  Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’

  In 2021 leek het alsof hij de deuren van het gemeentehuis definitief achter zich dichtsloeg, maar over twee maanden wandelt hij er toch weer vrolijk binnen. Harry Matser (61), voormalig wethouder in Zutphen, keert terug in de ambtenarij. Weliswaar in een andere rol én plek: vanaf april start hij als gemeentesecretaris, de hoogste ambtenaar in het gemeentehuis, in Brummen. ,,Ik ben niet iemand die heel principieel is.”
 2. Chianti-criminelen of Barolo-bende actief in Zutphen? ‘Hier valt niet tegenop te werken’
  PREMIUM
  2

  Chianti-criminelen of Barolo-ben­de actief in Zutphen? ‘Hier valt niet tegenop te werken’

  Wat drie jaar geleden begon als een mooie manier om hun passies samen te brengen, is inmiddels vooral een bron van zorgen voor Luca Caruso en Hein Bijkerk. Hun ‘Willy Wonka-winkel’ in Zutphen met sieraden en exclusieve Italiaanse wijn is sinds de opening in 2020 al drie keer doelwit geweest van inbrekers. Die hebben het voorzien op gouden sieraden én drank. Vorige maand was het wéér.