Volledig scherm

Zutphen vraagt om bypass bij afsluiting Oude IJsselbrug

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft onderzoeksbureau Goudappel Coffeng opdracht gegeven te kijken naar knelpunten die volgend jaar ontstaan wanneer de Oude IJsselbrug tijdelijk wordt afgesloten. De brug gaat drie maanden dicht vanwege onderhoud en een aantal ingrijpende veranderingen.

De gemeente Zutphen voorziet bij afsluiting van de Oude IJsselbrug onder meer opstoppingen bij de rotonde N345/N348 in Brummen. Deze rotonde verbindt onder meer de Wapsumsestraat met de IJsselgouw, ofwel de weg richting de Cortenoeversebrug. Dit is de enige brug over de IJssel in de omgeving van Zutphen waar volgend jaar gedurende de werkzaamheden gebruik van kan worden gemaakt.

Om die reden heeft de gemeente Zutphen contact gezocht met de provincie Gelderland, zegt wethouder Coby Pennings. Vanuit Zutphen wordt volgens haar aangedrongen op een tijdelijke bypass, een soort verbindingsweg. Die bypass moet volgens haar de doorstroming rondom de rotonde verbeteren. "Een toezegging van de provincie hebben we nog niet." Het onderzoek dat de gemeente heeft uitgezet bij het adviesbureau gaat over alle knelpunten die ontstaan bij afsluiting van de Oude IJsselbrug en moet eventuele oplossingen aandragen. De resultaten van het onderzoek worden binnenkort verwacht.

De Oude IJsselbrug wordt medio volgend jaar uitgebreid met een extra voetpad. Daarnaast wordt onderhoud gepleegd en wordt de huidige oranje constructie blauw geschilderd.

Zutphen