Volledig scherm

Zutphen wéér Roparunnerstad van het jaar

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen is net als vorig jaar verkozen tot Roparunnerstad van het jaar. Warnsveld en Zutphen onderscheidden zich dit voorjaar bij de doorkomst van de zogenoemde Duitse route onder meer met een kilometerslang lint van waxinelichtjes aan beide kanten van de route.

Als winnaar van de verkiezing Roparunnerstad van het jaar ontvangt de gemeente Zutphen een geldprijs. De gemeente Zele kroonde zich gisteravond in Rotterdam eveneens tot winnaar, maar dan bij de Franse route. De twee winnaars mogen beide 50.000 euro verdelen over projecten die in lijn liggen met de doelstelling van Roparun.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam en had dit jaar plaats tijdens het Pinksterweekeinde (14 tot en met 16 mei). In totaal 333 teams liepen mee en zamelden daarmee geld in voor mensen met kanker. De Roparunnersteden worden gekozen door de deelnemers die mogen stemmen op de stad die volgens hen de leukste en gezelligste doorkomst heeft georganiseerd. De 25ste editie van de Roparun bracht dit jaar 5,4 miljoen euro op. Dat geld wordt verdeeld onder ruim 175 goede doelen, waaronder ziekenhuizen, stichtingen en hospices uit verschillende provincies.

Vanuit Zutphen was onder anderen wethouder Coby Pennings gisteravond aanwezig in Rotterdam om de uitverkiezing bij te wonen.

> Facebookpagina Doorkomst Roprarun Zutphen

  1. Zutphen schildert Oude IJsselbrug op eigen initiatief af
    Play

    Zutphen schildert Oude IJsselbrug op eigen initiatief af

    In Zutphen is vandaag de eerste groep van in totaal 100 vrijwilligers begonnen met het afschilderen van de Oude IJsselbrug. De gemeente had het werk niet in de planning opgenomen, omdat het nog niet nodig was. Daarom was er nu geen geld voor beschikbaar gesteld. Na een oproep maken burgers een deel van het project nu in vier ploegen gedurende twee dagen af. Vervolgens hebben de professionals nog vier weken nodig om de hele brug geschilderd te krijgen.

Zutphen