Een zelfgemaakt bord van boer Hans om passanten te weren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zelfgemaakt bord van boer Hans om passanten te weren. © Jeroen Jazet

Zutphen wil deze zomer Kerkpad verleggen zodat wandelaars boze boer kunnen mijden

De gemeente Zutphen wil een veelgebruikte wandelroute over het Kerkpad in Zutphen deze zomer verleggen. Hiervoor is een omgevingsvergunning verleend. De wandelroute loopt dan niet meer over het terrein van boer Hans van S. Hij is onlangs veroordeeld voor het bedreigen van wandelaars. Het college hoopt toekomstige confrontaties zo te voorkomen. 

3 reacties

 • Erik te Lochem

  2 jaar geleden
  Er is inderdaad geen probleem: er loopt al 100 jaar een openbare weg over het erf van deze boer. Dat wist hij toen hij de boerderij kocht. Maar blijkbaar heeft hij het in zijn hoofd gehaald dat hij dat recht van overpad niet zo fijn vindt. Hij deinst er niet voor terug om te intimideren en te bedreigen. Ik kreeg er zelf ook mee te maken toen ik nietsvermoedend een wandeltocht liep die over dat pad loopt. En toch krijgt hij zijn zin. Opvoedkundig misplaatst en een bizar signaal van de gemeente.
 • John Gerritsen

  2 jaar geleden
  Wat een onzin. Het is totaal onnodig om over het erf te gaan. Het kerkepad waar het hier over gaat is een klein stukje weg dat paralel loopt aan enerzijds de Voorsterallee in het noorden en de Berkel in het zuiden. Wanneer mensen wandelend vanuit Zutphen( noorden) richting huize de Voorst willen, kunnen zij de Voorsterallee volgen. Wanneer men wandelend vanuit Warnsveld( zuiden) naar huize de Voorst wil, loopt men langs de Berkel. Dan HOEFT men niet over het erf. Er is dus helemaal geen probleem
 • Pim Willemsen

  2 jaar geleden
  Wat is Zutphen toch merkwaardig: mensen die hun zienswijze kenbaar maken worden geanonimiseerd. Waarom toch? Mag niemand weten wie wat vindt? Dat is dus democratie anno 2021. Wat je van zijn gedrag ook vindt: deze boer heeft het recht om op eigen grond zelf te bepalen wie hij toelaat. En hem de rekening sturen voor een aanpassing lijkt mij niet terecht, een jurist maakt gehakt van dat plan.