Grijze containers aan de weg. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk in meerdere Zutphense wijken verleden tijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Grijze containers aan de weg. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk in meerdere Zutphense wijken verleden tijd. © Archieffoto Tom van Dijke

Zutphen wil experimenteren: alleen recyclebaar restafval wordt dan nog aan huis opgehaald

Inwoners van Zutphen moeten er rekening mee houden dat ze hun afval ‘omgekeerd’ in moeten gaan zamelen. Er komen in wijken proeven waarbij recyclebare grondstoffen gratis aan huis worden opgehaald. Ander afval breng je zelf weg naar een ondergrondse container. Dat blijkt uit het nieuwe coalitieakkoord.

9 reacties

 • R Peters

  4 maanden geleden
  Zutphen wil weer het braafste jongetje van de klas zijn. We hebben nu al 3 bakken, een zak en een kratje wat we aan de weg moeten zetten. We wachten wel weer af wat er nu weer op ons afkomt. Zal wel weer een hoop centjes kosten zo'n proef en eigenlijk heeft Zutphen dat niet.
 • M.C. Fels

  4 maanden geleden
  Nou, meneer of mevrouw AG de Jong van die reactie hieronder: doordat mensen zoals u sjoemelen met afval, dus het recyclebare spul vervuilen met restafval, worden soms hele partijen afval afgekeurd voor recycling. Dan heb ik weer voor niets mijn best gedaan. En dat ook nog gewoon opschrijven! De regeling die de gemeente wil is logisch en kan prima werken. Maar dan heb je wel fatsoenlijk volk nodig.
 • henk brummelman

  4 maanden geleden
  Weer zo'n ondoordachte actie van de gietenwollen sokken beweging. Ze kunnen beter direct zeggen; Stop met het leven op deze aardkloot. Wat is het volgende onzinnige streven?
 • D Vening

  4 maanden geleden
  Bewoners van hoogbouw (inclusief aanleunwoningen met ouderen) weten niet anders, papier, glas, plastic wordt opgehaald. Restafval moet al zeker 30 jaar naar een ondergrondse container gebracht worden. Ik zie het probleem dus niet.
 • Elly Verrips

  4 maanden geleden
  In een paar gemeenten is al bewezen dat achteraf scheiden goedkoper is maar b.v. in mijn woonplaats wil de Rova daar niet aan want dan kunnen er een aantal vrachtwagens uit( glas, plastic) en er moet dan een nieuwe band worden aangelegd. De regering moet daar eens aandacht aan schenken want dat is voor iedereen gemakkelijker en goedkoper. Dat is in Den Haag ook al bekend maar het blijft ontroerend stil op het pluche.