De Warkense Molen is een van de bezienswaardigheden in het buitengebied van Zutphen die meer in de schijnwerpers kan komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Warkense Molen is een van de bezienswaardigheden in het buitengebied van Zutphen die meer in de schijnwerpers kan komen. © Archief/Franck de Hoogh

Zutphen wil toeristen naar buitengebied lokken met fiets- en wandelroutes: ‘Ook buiten centrum zijn veel pareltjes’

Toeristische trekpleisters in het buitengebied van Zutphen moeten meer in de schijnwerpers komen, vinden de nieuwe coalitiepartijen. Die hopen zo een betere spreiding van het toerisme voor elkaar te krijgen. De binnenstad omarmt de plannen: ,,Er komt minder drukte, dus meer lucht in het hart van de stad.’’

3 reacties

 • Jan Willemsen

  8 maanden geleden
  Pim, je snapt het
 • M.C. Fels

  8 maanden geleden
  Zo dom en ergerlijk. Als je gaat spreiden wordt het niet minder druk. Het wordt dan overal druk. Massatoerisme is een vloek. Kom bij ons aan de Veluwezoom kijken, daar doen ze sinds enige tijd ook aan spreiding van drukte. Voorheen kon je nog rustige plekjes vinden, nu niet meer. Vroeger in Zutphen gewoond. Als ik er nu rondfiets erger ik me kapot. Zoveel rotzooi en overal lawaaiig volk op de been. Bij t station, die naargeestige hangplek voor de jeugd, heb je gelijk al genoeg van de stad.
 • Pim Willemsen

  8 maanden geleden
  Waarom toeristen ‘gelokt’ en ‘verplaatst’ moeten worden? Dan zou je eerst terug moeten naar AF: Toerisme is de gesel van deze tijd, vooral ondernemers vinden toeristen aantrekkelijk, maar drukte op straat, vervuiling en herrie krijg je er gratis bij. Wil je minder toeristen in de binnenstad? Verklein alle terrassen, verhoog het parkeergeld.