Volledig scherm
Het historische centrum van Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Zutphen wint BNG bank Erfgoedprijs

De gemeente Zutphen is in de prijzen gevallen. Bij de verkiezing voor de BNG bank Erfgoedprijs is Zutphen vrijdagmiddag in Reuver tot winnaar verkozen. Behalve Zutphen waren ook Breda, Den Haag, Hoorn en Oldenzaal in de race voor de prijs, die wordt toegekend aan de gemeente in Nederland met het beste beleid op het gebied van erfgoed. De verkiezing is een initiatief van het Erfgoedplatform, Zutphen ontvangt 25.000 euro.

Eerdere winnaars zijn de gemeenten Dordrecht (2010), Westerveld (2011), Schiedam (2012), Kampen (2013) en Bergen op Zoom (2014). In 2015 werd er vanwege vernieuwingen in de aanmeldprocedure en het uitreikingsmoment geen winnaar aangewezen. In 2016 won de Limburgse gemeente Beesel, waar Reuver onder valt. Bij de prijsuitreiking waren onder anderen burgemeester Annemieke Vermeulen en verantwoordelijk wethouder René Sueters namens Zutphen aanwezig.    

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

Zutphen