Volledig scherm
© ANP XTRA

Zutphenaar blijft vastzitten voor prostitueren jonge meisjes

Een 26-jarige man uit Zutphen die verdacht wordt van het prostitueren van drie meisjes in de leeftijd van 13 tot 17 jaar blijft vastzitten. Hij wordt ook verdacht van een verkrachting in zijn woonplaats.

Dat bleek vandaag op een regiezitting in de rechtbank in Zutphen. Johnny R. zou meerdere meisjes seksueel uitgebuit en geprostitueerd hebben in Zutphen. Het ging om veelal kwetsbare en jonge meisjes. Volgens het Openbaar Ministerie dwong hij de meiden seks te hebben met andere mannen. Eerst moesten ze seks met hem hebben zodat hij de meisjes ‘uit kon proberen’, zo staat in de tenlastelegging te lezen. En in mei dit jaar zou hij in een brandgang een vrouw hebben verkracht.

Telefoon

Als laatste wordt hij er ook van verdacht de telefoon van een 17-jarig meisje in Zutphen gestolen te hebben. Vervolgens stuurde hij met haar telefoon berichten alsof ze van haar afkomstig waren. Ze kon haar telefoon terugkrijgen als ze seks met hem had. De man was niet in de rechtszaal verschenen. Hij zit vast en wordt begin volgend jaar ter observatie in het Pieter Baan Centrum opgenomen. Het onderzoek is verder afgerond, zei de officier van justitie.

De verwachting is dat eind mei de zaak inhoudelijk wordt afgedaan. De rechtbank trekt er dan een volle dag voor uit.

 1. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.
 2. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
  PREMIUM

  Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

  In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Zutphen