Volledig scherm
© ANP XTRA

Zutphenaar blijft vastzitten voor prostitueren jonge meisjes

Een 26-jarige man uit Zutphen die verdacht wordt van het prostitueren van drie meisjes in de leeftijd van 13 tot 17 jaar blijft vastzitten. Hij wordt ook verdacht van een verkrachting in zijn woonplaats.

Dat bleek vandaag op een regiezitting in de rechtbank in Zutphen. Johnny R. zou meerdere meisjes seksueel uitgebuit en geprostitueerd hebben in Zutphen. Het ging om veelal kwetsbare en jonge meisjes. Volgens het Openbaar Ministerie dwong hij de meiden seks te hebben met andere mannen. Eerst moesten ze seks met hem hebben zodat hij de meisjes ‘uit kon proberen’, zo staat in de tenlastelegging te lezen. En in mei dit jaar zou hij in een brandgang een vrouw hebben verkracht.

Telefoon

Als laatste wordt hij er ook van verdacht de telefoon van een 17-jarig meisje in Zutphen gestolen te hebben. Vervolgens stuurde hij met haar telefoon berichten alsof ze van haar afkomstig waren. Ze kon haar telefoon terugkrijgen als ze seks met hem had. De man was niet in de rechtszaal verschenen. Hij zit vast en wordt begin volgend jaar ter observatie in het Pieter Baan Centrum opgenomen. Het onderzoek is verder afgerond, zei de officier van justitie.

De verwachting is dat eind mei de zaak inhoudelijk wordt afgedaan. De rechtbank trekt er dan een volle dag voor uit.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Zutphen