Jip Steman kijkt uit naar zijn aanstaande wieleravontuur: ,,Over de Ronde van Costa Rica heb ik positieve berichten gehoord. Het is een van de grootste koersen van Midden-Amerika en goed georganiseerd.''
Volledig scherm
PREMIUM
Jip Steman kijkt uit naar zijn aanstaande wieleravontuur: ,,Over de Ronde van Costa Rica heb ik positieve berichten gehoord. Het is een van de grootste koersen van Midden-Amerika en goed georganiseerd.'' © Joost Hoving

Zutphenaar Jip (22) gaat op wieleravontuur in Costa Rica: ‘Ook tijd maken om met locals aan de bar te hangen’

Fietsen om de prijzen, maar ook vrijblijvend de pedalen rond laten gaan. Met een hang naar avontuur. De Zutphense wielrenner Jip Steman (22) kan het doen in het Global Cyclingteam. Een groep vrijbuiters die verspreid over de hele aardbol - exotische - wielerkoersen rijdt. Jip beleeft in december zijn vuurdoop in een meerdaagse koers buiten Europa: de Ronde van Costa Rica.

1 reactie

 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Kijk, de jeugd zelf heeft ook niet veel over voor het milieu. Vliegen moet je gewoon niet meer doen en al helemaal niet voor dit soort flutdoelen.
 1. ‘Mister spinning’ Nico Pluim gaf duizenden lessen in Laren: ‘Ik denk stiekem al aan de 5000ste les’
  PREMIUM

  ‘Mister spinning’ Nico Pluim gaf duizenden lessen in Laren: ‘Ik denk stiekem al aan de 5000ste les’

  Wie in Laren aan spinning denkt, denkt aan Nico Pluim. Hoe kan het ook anders. De 61-jarige docent gaf donderdagavond zijn 4000ste les bij Fitness Factory. Een prachtige mijlpaal, zo vindt hij zelf ook. Pluis gaat door zolang hij het leuk vindt, maar weet dat de hype voor spinning voorbij is. ,,Al trekt het gelukkig toch weer een beetje aan, nu corona achter ons ligt.”