Volledig scherm
De brandweer had het vuur in een woning aan de Professor Treubstraat in Zutphen snel geblust, maar het huis is voorlopig onbewoonbaar verklaard. © Patrick van Gemert

Zutphens huis voorlopig onbewoonbaar na hevige brand

De rook kwam uit het dak, de vlammen sloegen uit de voordeur en de ramen waren al zwart van een woning aan de Professor Treubstraat in Zutphen. De brandweer heeft de brand snel geblust, maar het huis is volgens de veiligheidsregio voorlopig onbewoonbaar verklaard.

De brandweer rukte rond 12.30 uur met meerdere auto's uit, nadat gemeld was dat een woning aan de Professor Treubstraat in brand stond. Tien minuten later volgde al het sein ‘brand meester’. Er waren op dat moment geen mensen in huis. De politie heeft de omgeving van het huis met linten afgezet en is begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Dat kan volgens een voorlichter van de veiligheidsregio nog de hele middag duren.

  1. Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstelling naar voorstelling tijdens festival Oeverloos in Zutphen
    PREMIUM

    Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstel­ling naar voorstel­ling tijdens festival Oeverloos in Zutphen

    Zutphen is met Oeverloos een festival rijker. Van vrijdag tot en met zondag zetten Nederlandse en Duitse artiesten uit theater, circus, muziek en dans hun beste beentje voor op diverse plekken langs de IJssel. Het nieuwe culturele feestje wordt geopend in evenementenlocatie Het Koelhuis, tevens het hart van het festival. De Deventer programmeur Norbert Busschers (60) is de drijvende kracht achter Oeverloos.

Zutphen