Willemijn Voorham, mede-oprichter van Buddy to Buddy: ,,Op korte termijn komt er zeer waarschijnlijk een vestiging van ons in Amersfoort.''
Volledig scherm
Willemijn Voorham, mede-oprichter van Buddy to Buddy: ,,Op korte termijn komt er zeer waarschijnlijk een vestiging van ons in Amersfoort.'' © Pim Helmich

Zutphens vluchtelingenproject Buddy to Buddy groeit naar tien locaties dankzij winnen grote geldprijs

Het Zutphense vluchtelingenproject Buddy to Buddy heeft de landelijke VOORbeeld-verkiezing gewonnen. Dankzij de daaraan verbonden geldprijs van 81.200 euro kan de stichting haar vleugels nog verder uitslaan. Buddy to Buddy is binnenkort actief in tien steden en gemeenten, verspreid over heel Nederland.

 1. Skatebaan Zutphen ondanks coronamaatregelen weer overvol: ‘Een boa kan dit niet oplossen’
  PREMIUM

  Skatebaan Zutphen ondanks coronamaat­re­ge­len weer overvol: ‘Een boa kan dit niet oplossen’

  Ook tijdens de tweede coronalockdown is de populaire Zutphense skatebaan Canyon een plek waar tientallen tieners bijeenkomen. Ondanks de regel van een maximale groepsgrootte van vier personen. Burgemeester Annemieke Vermeulen zet geen extra toezicht in en ‘hoopt’ dat de regels worden nageleefd. Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse BOA Bond, is kritisch over deze passieve opstelling.
 2. Gemist? Seksshop Deventer viert jubileum en natuurfotograaf stuit op roedel wolven

  Gemist? Seksshop Deventer viert jubileum en natuurfoto­graaf stuit op roedel wolven

  Frenky uit Deventer heeft één regel als hij op straat loopt. Hij begroet je niet als eerste, want dat zou nog wel eens tot een conflict met je partner kunnen leiden als die naast je loopt. Frenky is namelijk al 50 jaar de trotse bezitter van een seksshop in Deventer. Dit is één van de verhalen van afgelopen week die je absoluut gelezen moet hebben, maar er zijn er zeker nog meer die het teruglezen waard zijn. Een overzicht:
 3. Van dichte poort in Beltrum naar het betaalde voetbal: Arbiter Martijn Vos maakt entree in profwereld
  PREMIUM

  Van dichte poort in Beltrum naar het betaalde voetbal: Arbiter Martijn Vos maakt entree in profwereld

  De dichte poorten in Beltrum vormden eind 2011 geen enkel beletsel voor de fluitende tiener Martijn Vos. Zijn debuut als 16-jarige scheidsrechter in de krochten van het amateurvoetbal vormde de aftrap van een carrière die een ongekende vlucht nam en morgen van een eerste kroon wordt voorzien. De 26-jarige Warnsvelder debuteert als arbiter in het betaalde voetbal bij Jong FC Utrecht en TOP Oss.

Zutphen