Het ziekenhuis in Zutphen blijft volwaardig. Dat wil zeggen dat de afdelingen acute zorg en poliklinieken niet verdwijnen. Daar bestonden wel grote zorgen over, ingegeven vanuit het ziekenhuis zelf.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ziekenhuis in Zutphen blijft volwaardig. Dat wil zeggen dat de afdelingen acute zorg en poliklinieken niet verdwijnen. Daar bestonden wel grote zorgen over, ingegeven vanuit het ziekenhuis zelf. © Maarten Sprangh

Zutphens ziekenhuis behoudt acute zorg: ‘Voor specialistische behandeling mogelijk naar Apeldoorn’

Het ziekenhuis in Zutphen raakt de spoedeisende hulp, afdeling verloskunde en intensive care definitief niet kwijt. De raad van bestuur van Gelre ziekenhuizen wil alle acute zorg die nu in Zutphen geboden wordt, behouden. Voor gespecialiseerde behandelingen moeten patiënten van de ziekenhuisorganisatie in de toekomst mogelijk wél verder rijden.

 1. Droogvallende oever goudmijn voor rivierjutters, maar gevaar ligt op de loer: ‘Ik doe het niet’
  PREMIUM
  met video
  2

  Droogval­len­de oever goudmijn voor rivierjut­ters, maar gevaar ligt op de loer: ‘Ik doe het niet’

  Ja, een beetje kaal voelt het wel. Frans Kalf (56) uit Warnsveld en zijn maatje Maurice Gielens (44) lopen met de handen in de zakken in Deventer langs de IJssel, die zich akelig ver teruggetrokken heeft. Normaal zouden ze met een metaaldetector in de hand en koptelefoon op het hoofd voetje voor voetje het strandje afschuimen, op zoek naar unieke vondsten die de rivier bij een normale waterstand niet gauw prijsgeeft.

Zutphen