Zutphense docu-maker: gemeenteraad lijkt wel een grote familie

video'Belofte maakt schuld' is de titel van de documentaire die Zutphenaar Thijs de Wit maakte over de naderende verkiezingen in zijn gemeente. ,,De gemeenteraad is net een grote familie."

De teaser voor de film 'Belofte maakt schuld' is veelbelovend. Of moet je zeggen weinigbelovend? De tien Zutphense lijsttrekkers zijn enkele seconden in beeld, net als ze 'eh' zeggen, of 'nou', of 'ja', of niets. ,,Haha, ja dat was een grapje van de cameraman", zegt de bedenker van de film, Thijs de Wit. ,,Ik vond het wel geslaagd. Ook omdat je je dan af gaat vragen: hebben ze in de film wél echt iets te melden?"

  1. Gemist? Eerbetoon aan brandweerman in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrijdingsmiddel in Harderwijk
    Jouw regionieuws gemist

    Gemist? Eerbetoon aan brandweer­man in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrij­dings­mid­del in Harderwijk

    Een stoet van tientallen brandweerwagens met blauwe zwaailichten en brandweermannen reed maandagavond door Apeldoorn. Het was een eerbetoon aan hun doodzieke collega Henk. Bij het huis van Henk werd een erehaag gevormd en werd er geapplaudisseerd. Een dag later overleed de Apeldoornse brandweerman. Dit verhaal was één van de meest bijzondere verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer bijzondere verhalen:

Zutphen