Zutphense fietspadsoap sukkelt al 15 jaar voort: gesteggel om een langgerekte postzegel grond

videoWie in Zutphen vanaf de Noorderhaven een lekker stuk wil fietsen langs de IJssel, komt een paar honderd meter verderop bedrogen uit. Twee hekken blokkeren daar pontificaal het pad, pal voor de Houthaven. Een dikke 150 meter verderop gaat het fietspad verder, maar om daar te komen moet je een flink stuk omfietsen. Dat is al een eeuwigheid het geval. Reconstructie van een fietspadsoap die al 15 jaar lang muurvast zit.

6 reacties

 • Eric Moll

  2 jaar geleden
  Al die zemelaars die pleiten voor verkoop door de broers zouden natuurlijk zélf nooit iets dergelijks doen bij bijv. de verkoop van hun eigen huis. Altruïstisch zouden ze afzien van elk overbod op hun blokhut, strikt genoegen nemen met de taxatie van hun makelaar, of misschien zelf minder, begaan als ze zijn met het lot van huizenkopers in spe. En langs de IJssel fietsen kan daar écht niet, je moet mee met het begin van het Twentekanaal. Vier kilometer trappen voor je weer bij de IJssel bent...
 • Jan Ton

  2 jaar geleden
  De broers hebben groot gelijk! Gemeente Zutphen gooit BAKKEN met geld over de balk voor vele bij voorbaat kansloze -prestige- projectjes en luchtfietserij. En dan voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten om burgers een stuk grond afhandig te maken?
 • John Gerritsen

  2 jaar geleden
  Is toch logisch. Wanneer je een stuk grond hebt grenzend aan het water en een deel van het water is ook van jou. Dan kun je daar, in een deel van Zutphen dat volop in ontwikkeling is en straks grof geld oplevert als het als bouwgrond verkocht wordt geld verdienen. Te koop bouwgrond, grenzend aan de haven, mogelijkheid tot eigen aanlegsteiger, etc, etc. Dan ga je toch niet een strook verkopen aan de gemeente om een fietspad aan te leggen? Ik snap ze wel.
 • Jan Willemsen

  2 jaar geleden
  Jonge jonge wat een kul
 • Pim Willemsen

  2 jaar geleden
  Na lezing van dit artikel kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de gebroeders er gewoon een slastje ui willen slaan, zij hebben het immers meteen na de rechtszaak gekocht en er al die tijd niets mee gedaan. Hun perceel in twee? De strook langs het water is 4 meter breed, is hun perceel dan acht meter? Kolderverhaal, ze wachten gewoon op winst. Bij het kadaster kun je zien wat ze betaald hebben.
 1. 416 sausbakjes in een maand: Marike strijdt tegen fastfood-afval in Zutphen. ‘McDonald's doet te weinig’
  PREMIUM
  31

  416 sausbakjes in een maand: Marike strijdt tegen fast­food-af­val in Zutphen. ‘McDonald's doet te weinig’

  De oogst na een maandje prikken? Dik 400 plastic sausbakjes. De Zutphense Marike Knaapen ruimt al vijf jaar lang zelf zwerfafval op in haar buurt, waarvan het leeuwendeel afkomstig is van de fastfoodketen McDonald’s. En ze wordt er zo langzamerhand een beetje moedeloos van. ,,Het wordt nu echt de hoogste tijd dat hier door McDonald’s iets aan wordt gedaan.’’
  Zutphen