Volledig scherm
Het stadsbalkon met uitzicht op de stad en over een deel van de Tichelbeeksewaard.

Zutphense handhavers gaan met bonnenboekje de Tichelbeeksewaard in

Handhavers van de gemeente Zutphen gaan optreden in de Tichelbeeksewaard. Zo moet worden voorkomen dat buiten de paden wordt gewandeld, dat honden loslopen en dat afval wordt gedumpt. 

De Tichelbeeksewaard wordt momenteel heringericht en geschikt gemaakt voor recreatie. Maar een deel van uiterwaarden aan de Hovense kant van de IJssel, is privéterrein. Die betreden is niet toegestaan, daarom worden er deze maand borden neergezet met ‘Verboden toegang’ erop.

Bekeuren

Handhavers van de gemeente zullen mensen erop aanspreken als zij zich niet aan de regels houden en waar nodig bekeuren, zo meldt de gemeente Zutphen in een persbericht. De Tichelbeeksewaard ligt aan beide zijden van de spoorbrug en is een Natura 2000-gebied: er groeien bijzondere planten en er leven beschermde vogels. 

In het deel direct links en rechts van de IJsselbrug komen enkele paden en uitzichtpunten. 'Hier kan als de herinrichting klaar is volop gewandeld worden, op de paden en met de hond aan de lijn', stelt de gemeente.

Hondenpoep

De overige gronden in de Tichelbeeksewaard heeft de gemeente verpacht aan agrariërs. Behalve voor mensen is die agrarische grond ook voor honden verboden. Het gras dat er groeit is voer voor koeien, en die kunnen ziek worden van hondenpoep. 

Zutphen