Er is een groot tekort aan mondkapjes. De Zutphense ondernemer Iwan Göbel heeft er snel 80.000 tegen kostprijs in de aanbieding voor ziekenhuizen en zorginstellingen.
Volledig scherm
Er is een groot tekort aan mondkapjes. De Zutphense ondernemer Iwan Göbel heeft er snel 80.000 tegen kostprijs in de aanbieding voor ziekenhuizen en zorginstellingen. © Getty Images/iStockphoto

Zutphense hulp in zoektocht naar mondkapjes

Hulp voor de zorg vanuit Zutphen in de zoektocht naar de schaarse mondkapjes: ondernemers Dimitri en Iwan Göbel van Burton Car Company uit Zutphen hebben 80.000 mondkapjes in de aanbieding voor de zorg, tegen kostprijs. 

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen staan te springen om de kapjes die corona-besmettingen helpen voorkomen. Artsen en verpleegkundigen moeten zich nu vaak behelpen met slechte kapjes of ge:improviseerde kapjes. 

Göbel hoopt, zo meldt hij in het bericht, dat de kapjes -type FFP2-op korte termijn door de douane komen en maandag al gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld het Gelre Ziekenhuis. Iwan Göbel, die een bedrijf heeft dat Burton-auto's produceert, heeft donderdagmiddag via Twitter laten weten dat andere instellingen die ook een tekort aan mondmaskers hebben,  contact met hem op kunnen nemen via iwan@burtoncar.nl. 

Er zijn meer ondernemingen in deze regio die hun relaties aanspreken om aan mondkapjes te komen. Gisteren meldde Boer Staphorst, een groot woon- en keukenbedrijf in die gemeente, al haar voorraad mondkapjes te willen schenken aan een zorginstelling. 

Zutphen