Volledig scherm
Deze boten kunnen voorlopig de jachthaven niet verlaten. © Arjan Gotink

Zutphense Jachthaven 'op slot' wegens extreem laag water

UpdateAanleggen in of vertrekken uit de jachthaven in Zutphen is voorlopig  niet mogelijk. Watersportvereniging Gelre (WSV) heeft de haven noodgedwongen afgesloten vanwege het extreem lage waterpeil . ,,Het is een heel jammerlijke beslissing die we zeker niet lichtzinnig hebben genomen'', verklaart  WSV-secretaris Nico de Jonge.

Het waterpeil in de haven, die ook als Vispoorthaven bekendstaat, is gedaald tot circa 80 centimeter. De meeste boten hebben volgens De Jonge een diepgang van minimaal een meter en kunnen daarom de haven niet in of uit. ,,Zelf heb ik een zeilboot met een  diepgang van 1,70 meter. Ik lig nu voor anker bij Hindeloopen en weet niet wanneer ik in Zutphen kan terugkeren. Het moet over de grens eerst flink gaan regenen dan kan het vrij snel gaan, maar ik vrees dat het wel even gaat duren.''

In de jachthaven liggen momenteel enkele tientallen vaartuigen. Watersportvereniging Gelre pacht de jachthaven van de gemeente Zutphen.

  1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.

Zutphen