Volledig scherm
Gelre Ziekenhuis Zutphen © Arjan Gotink

Zutphense jongen ziekenhuis in geslagen

ZUTPHEN - Een 17-jarige jongen uit Zutphen is afgelopen weekend zo hard geslagen door onbekenden in het centrum van Zutphen, dat hij nog steeds in het ziekenhuis ligt met meerdere breuken in zijn gezicht en geopereerd moest worden. Dat meldt de politie vrijdag.

Onder meer zijn jukbeen is verbrijzeld.

De mishandeling gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag in de Laarstraat. Na het stappen stond de jongen met zijn fiets in de Laarstraat te wachten op vrienden. Vlakbij stond een klein groepje jongeren, bestaande uit enkele jongens en een meisje. De 17-jarige raakte in gesprek met een jongen uit de groep. Het begon volgens de politie als een normaal gesprek. Toen het meisje uit de groep er bij kwam staan sloeg de sfeer om. Het meisje provoceerde de jongen, trapte tegen zijn fiets en sloeg hem in het gezicht.

Kort daarna kreeg het slachtoffer volgens de politie een zeer harde klap van iemand anders, waarna het slachtoffer vluchtte richting de Beukerstraat. Zijn fiets bleef achter. De jongen werd achterna gezeten en ter hoogte van de SNS bank ingesloten en opnieuw belaagd. Vrienden van het slachtoffer schoten te hulp en trokken hem hieruit en de daders gingen er vandoor. De politie kwam ter plaatse en heeft de jongen naar het ziekenhuis begeleid. Hier bleek hij zeer ernstig letsel in zijn gezicht te hebben opgelopen, waaronder een verbrijzeld jukbeen.

De politie is op zoek naar getuigen.

Zutphen