Volledig scherm
Kinderen tekenen voor het behoud van Kinderbierderij De Schouw in Zutphen. In de knuffelhoek van de kinderboerderij is het altijd druk.

Zutphense kinderboerderij De Schouw durft nog niet uitbundig te juichen

Een klein taartje werd dinsdag geserveerd bij de koffie. Medewerkers van De Schouw vierden daarmee het feit dat de gemeente Zutphen samen met de kinderboerderij op zoek gaat naar een oplossing voor het financiële tekort. Maar heel uitbundig juichen durven ze nog niet aan de Schouwlaaksweg. Eerst maar afwachten welke oplossing er uitrolt.

Beheerder Elsbeth Lankwarden spreekt hoe dan ook van een stap in de goede richting. De Schouw sloeg begin dit jaar alarm. De inkomsten wegen niet op tegen de uitgaven. De Schouw komt elk jaar 25.000 euro tekort. De gemeenteraad stuurde maandagavond het college van burgemeester en wethouders unaniem op pad met de opdracht om samen met de kinderboerderij naar een duurzame oplossing te zoeken, met als doel het behoud van de kinderboerderij voor Zutphen. Uiterlijk 1 mei moet er een voorstel liggen.

,,We zijn opgelucht en ontzettend blij'', zegt Lankwarden over de steun van de gemeente, die in 2011 om financiële redenen besloot om de dierenweide te privatiseren. Er zijn evenwel nog geen concrete bedragen toegezegd. Dat maakt dat Lankwarden en andere betrokkenen van De Schouw nog niet uitbundig durven juichen.

Bestuurslid/adviseur Piet de Graaff van De Schouw laat woorden van gelijke strekking optekenen. ,,Ze hebben nu gezegd dat ze zullen helpen. Ze hebben zich er aan verbonden.'' Maar gerustgesteld? ,,Ik ben niet nog niet gerustgesteld. Eerst zien en dan geloven.''

Zutphen