Zutphense kinderboerderij ten onder aan jarenlange geldproblemen? ‘Het is nu echt menens’

MET VIDEONog steeds enorme geldzorgen bij de Zutphense kinderboerderij de Schouw. De kinderboerderij dreigt te verdwijnen tenzij de gemeente met tienduizenden euro’s over de brug komt. Het is de zoveelste noodoproep, maar dit keer is het menens volgens voorzitter Jacques Martini: ,,Zodra wij horen dat de gemeente niet gaat helpen, trekken wij zelf de stekker eruit.”

8 reacties

 • D Vening

  2 weken geleden
  Zutphen barst van de bodemloze putten. Ook de kinderboerderij heeft al meerdere keren aan moeten kloppen. Misschien actiever fondsen en vrijwilligers werven? O.a. dierenasiel Apeldoorn houdt regelmatig doneeracties om extraatjes voor dieren te regelen. Er zijn verschillende acties te bedenken, verkoop eieren, melk etc. Heel veel succes.
 • Jan Ton

  2 weken geleden
  Het is eigenlijk te bizar voor woorden; jaarlijks gaan er vele miljoenen naar bodemloze put Hanzehof, en iets wat écht wat toevoegt voor de burger (kinderen) wordt vanwege een paar duizend Euro aan het lot overgelaten. Kan er met de pet niet bij.
 • M.C. Fels

  2 weken geleden
  Ga eens praten met dierenpark t Goor, in Brummen. Heel actief en groot park. Ik zie op hun website dat ze jaarlijks ongeveer 9000 Euro kosten hebben. HOe kan het dat Zutphen zo veel meer geld nodig heeft? In Brummen werken ze vermoedelijk met meer vrijwilligers. Ik zie dat ze bijv .zelf gaan hooien bij mensen die een weitje beschikbaar stellen. Om te beginnen heeft Zutphen m.i. een actiever en creatiever bestuur nodig. Zo hebben ze in Keppel ook het zwembad gered: eerst een ondernemend bestuur.
 • M.C. Fels

  2 weken geleden
  In Laag Keppel weet de bevolking een heel zwembad open te houden, op eigen kosten. En Zutphen heeft geen oplossing voor een kinderboerderij?
 • Hans Gordinou

  2 weken geleden
  Stel dat beoogde jaarlijkse sportgala kost 30k of 40k, en de kinderboerderij komt jaarlijks 30k of 40k tekort, need i say more. No brainer, je zou er bijna de politiek voor in gaan

Zutphen