Zutphense moeder in tweestrijd na ontdekking leukemie bij dochter Floortje (12)

videoAls alleenstaande moeder stoppen met werken en alle tijd vrijmaken om te zorgen voor je ernstig zieke dochter of blijven werken om alle bijkomende kosten te kunnen betalen. De Zutphense Neeltje Verpoorten zit in een tweestrijd nadat drie weken geleden leukemie werd ontdekt bij haar 12-jarige dochter Floortje Haank.

,,Mama is een hele sterke vrouw. Als zij er niet zou zijn zat ik nu niet met zo'n blij gezicht op de bank.’’ Met een traan in haar oog hoort Neeltje Verpoorten aan hoe haar 12-jarige dochter Floortje over haar praat. De alleenstaande Zutphense moeder hoorde drie weken geleden dat haar oudste dochter lijdt aan leukemie. Sindsdien staat haar leven op de kop en zit de Zutphense in dubio. Doordat ze al haar tijd aan de zorg van Floortje wil besteden raakt ze zo goed als zeker haar werk kwijt als haar contract eind december afloopt. Zonder werk belandt Verpoorten in de bijstand en kan ze alle bijkomende kosten niet betalen.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Zutphen