Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix poseren na afloop van de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde. De prijzen worden dit jaar toegekend aan drie initiatieven van jonge en sociale ondernemers. De winnaars zijn Buddy to Buddy uit Zutphen, Yets Foundation uit Vlaardingen en de Excel Arts Academy uit Curacao.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix poseren na afloop van de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde. De prijzen worden dit jaar toegekend aan drie initiatieven van jonge en sociale ondernemers. De winnaars zijn Buddy to Buddy uit Zutphen, Yets Foundation uit Vlaardingen en de Excel Arts Academy uit Curacao. © ANP/Patrick van Katwijk

Zutphense Syriër Muhammed Ali ontroert koningin Máxima

De Syrische Zutphenaar Muhammed Ali Aldarwish ontroerde koningin Máxima vanmiddag zichtbaar. Dat gebeurde in het Haagse paleis Noordeinde vóór de uitreiking van het Appeltje van Oranje voor het project Buddy to Buddy.

Koning Willem Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix verwelkomden Willemijn Voorham en haar vriend Armijn van Roon voor de uitreiking in paleis Noordeinde. Zij zijn initiatiefnemers van het project, waarbij inwoners van Zutphen worden gekoppeld aan vluchtelingen, om ze uit hun isolement te halen. De koninklijke gasten begroetten ook vier buitenlandse deelnemers aan het project, onder wie de Syriër Aldarwish.

Zutphen