Volledig scherm
PREMIUM
Elma Strijks uit Zutphen is voorlopig overgeleverd aan haar fiets nu haar auto, die ze verhuurd had via SnappCar, is gestolen door de huurder. © Arjan Gotink

Zutphense verliest auto via online platform aan ‘notoire autodief’

Elma Strijks uit Zutphen kon haar auto tijdens haar vakantie best missen en verhuurde hem daarom via het online platform SnappCar. De huurder keerde echter niet meer terug met haar Volvo V70.

Op Facebook liet Strijks haar ongenoegen blijken, in een bericht dat binnen een dag ruim honderd keer gedeeld werd. Strijks had verwacht dat ze haar auto gewoon terug zou krijgen. ,,Dat is ook altijd gebeurd. En het waren altijd fijne contacten. Een man die zijn zoon verhuisde, bijvoorbeeld. Zo'n platform werkt op basis van vertrouwen en dat gaat meestal goed. Ik vind het een heel mooi systeem.’’ 

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”

Zutphen