Volledig scherm
PREMIUM
Een primeur: Chamaven op de tap in café De Deur. De brouwers (vanaf rechts): Robbert Wortelboer, Martijn Coenders, Axel Wiersma en Jan Itjang. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Zutphense vrienden brouwen bier als echte Chamaven

De hobby van Robbert Wortelboer, Martijn Coenders, Axel Wiersma en Jan Itjang is een beetje uit de hand gelopen. Wat zes jaar geleden begon als klooien met potten, pannen en houten lepels is inmiddels uitgegroeid tot een heuse bierbrouwerij: Chamaven. 

Een blond biertje - de Walburg - van de vier Zutphense vrienden is sinds zondag in de Zutphense horeca achterover te slaan. Het gerstenat ging in café De Deur op de tap.

  1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.

Zutphen