Marieke Schriks verlaat de VVD in de gemeenteraad in Zutphen. Ze geeft na overleg haar zetel op. gemeenteraad belangenverstrengeling zetel
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Schriks verlaat de VVD in de gemeenteraad in Zutphen. Ze geeft na overleg haar zetel op. gemeenteraad belangenverstrengeling zetel © Marieke Schriks

Zutphense VVD-coryfee duikt vlak voor verkiezingen ineens op bij Burgerbelang: ‘Los van landelijke visie’

Meer dan dertig jaar zat Marieke Schriks in de politiek voor de VVD. Tot ze in oktober per direct stopte als raadslid. Plots bungelt ze nu tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart ineens als lijstduwer onderaan de kandidatenlijst bij Burgerbelang. ,,Ik ben geen partijhopper.’’

4 reacties

 • Mark de Vries

  4 maanden geleden
  Kort door de bocht om Burgerbelang zo neer te zetten in de reacties. Net als de SP en ChristenUnie is Burgerbelang een van de weinige partijen die inhoudelijk en onderbouwd durven debatteren tijdens de raadsvergaderingen. Dit is wat mij is opgevallen tijdens de live-streams. Met Schirks halen ze wel kenner binnen op het gebied van kunst en cultuur in Zutphen. Niet onbelangrijk voor de gemeente.
 • Willem Post

  4 maanden geleden
  Is niet geloofwaardig meer,niet doen.
 • P Schneider

  4 maanden geleden
  Lijstduwer, ja en nu? Zo’n partij Burgerbelang is toch niet serieus te nemen. Wat een politieke armoe is het toch in Zutphen.
 • Eric Moll

  4 maanden geleden
  Gelukkig zal Marieke Schriks niet terugkeren in de gemeenteraad. Wat moet iemand daar die voorzitter van het Cultuur Historisch Platform Zutphen, van het Wijnhuisfonds, van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, van Stadsherstel en Vrienden van het Oude Bornhof is, maar in 2018 nog pleitte voor sloop van de Hanzehof, al claimt ze verkeerd geciteerd te zijn door de Stentor? Ongeloofwaardig dus, deze dame, net als de partij Burgerbelang, waarvoor ze nu als lijstduwer invloed wil winnen.
 1. SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen
  Liveblog

  SC Genemuiden profiteert van ruime nederlaag SV Urk, DOS verslaat Go-Ahead in derby van Kampen

  Bij een overwinning op Eemdijk kwam het kampioenschap wel héél dicht bij voor SV Urk. Maar het liep compleet anders op De Vormt, waardoor de titelstrijd in de Hoofdklasse B toch weer spannend is. In de Derde Divisie kreeg VVOG een flinke tik te verwerken, terwijl DVS’33 dure punten liet liggen in de strijd om de derde periodetitel. Er viel genoeg te genieten deze speeldag, met ook nog de kraker Batavia’90 en de derby tussen DOS en Go-Ahead Kampen.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Zutphen