Volledig scherm
Verkeersregelaar bij de Willemstunnel in Arnhem. Foto Rolf Hensel

Zutphense werklozen aan de slag als verkeersregelaar

ZUTPHEN - Een groep mensen uit Zutphen met een afstand tot de arbeidsmarkt begint vandaag aan een opleiding tot beroepsverkeersregelaar. Ze zijn daarmee bijna verzekerd van een baan. Het project is een van de eerste successen van het Aanjaagteam Werk(t), dat beoogt de oplopende werkloosheid in Zutphen tegen te gaan.

De opleiding tot verkeersregelaar wordt verzorgd door het bedrijf Job4s (spreek uit als Jobforce, red.), een arbodienstverlener uit Zutphen. De verkeersregelaars worden onder meer ingezet bij wegwerkzaamheden, evenementen, incidenten, optochten of ad-hoc situaties. Vandaag beginnen de theorielessen, gevolgd door twee dagen praktijklessen.

Job4s klopte bij de gemeente Zutphen aan toen het Aanjaagteam Werk(t) werd gevormd. Daarin zitten onder meer vertegenwoordigers van de gemeente, instellingen en het onderwijs. Doel van het aanjaagteam is het verkleinen van de werkloosheid in Zutphen. In Zutphen wonen relatief veel werklozen.

Hans Post van Job4s "We doen dit vanuit de gedachte: voor wie wil werken, is er werk. "Het mes snijdt daarbij aan meerdere kanten: de gemeente, die de opleidingen vergoedt, heeft straks, plat gezegd, minder mensen thuiszitten. Wij krijgen de beschikking over gemotiveerde arbeidskrachten en de mensen zelf kunnen weer zinvol aan de slag. Volgende maand beginnen we met een nieuwe groep."

Zutphen