Volledig scherm
© Foto Jan Houwers

Zutphense wethouder: 'Heb geen rol gespeeld in conflict De Kas'

ZUTPHEN - De Zutphense wethouder René Sueters (Burgerbelang Zutphen Warnsveld) blijft bij zijn verhaal dat hij geen dominante rol heeft gespeeld in het conflict rondom duurzaamheidsterrein De Kas in Zutphen. Tijdens een forumvergadering liet hij maandagavond weten zich niet te herkennen in beschuldigingen aan zijn adres over ingefluisterde adviezen.

Henk Smit, directeur van Driekant Buiten - het bedrijf dat tot voor kort hoofdhuurder was van De Kas - zei eerder in een interview met deze krant dat Sueters hem zou hebben geadviseerd hard op te treden tegen onwillige onderhuurders. Sueters zou onder meer hebben geadviseerd onderhuurders te confronteren met forse huurverhogingen toen zij niet wilden luisteren.

Sueters las een verklaring voor waarin hij aangaf dat 'slechts met de partijen is meegedacht'. "Dat was in algemene zin. Ik heb geen dominante rol gespeeld en dus ook geen adviezen gegeven."

Bemoeienis
Vooral enkele oppositiepartijen wilden meer toelichting van de wethouder, temeer omdat Sueters zelf altijd heeft aangegeven dat hij zich afzijdig hield in het geschil en Smit later botste met de gemeente Zutphen omdat hij de zaken met onderhuurders 'op de spits zou drijven'. Bovendien heeft Smit mailwisselingen tussen hem en Sueters met de fracties gedeeld. Die zouden moeten aantonen dat Sueters zich meer met de zaken bemoeide dan hij zelf altijd heeft aangegeven. Veel andere fracties namen genoegen met de uitleg van de wethouder en gaven aan zich te willen richten op de toekomst van De Kas.

Uiteindelijk was er voor wethouder Sueters geen tijd om vragen te beantwoorden. Hij beloofde dit schriftelijk te doen. D66'er Carel Lammers liet daarop weten dat zijn partij een verzoek tot inlichtingen gaat indienen. Dit betekent dat de antwoorden moeten worden toegelicht tijdens de eerstvolgende raadsvergadering.

  1. 'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    Het Zutphens is een stadsdialect dat langzaam uitsterft. Dit tot verdriet van Frans Velthuis en Rob van Druten. Twee ras-Zutphenezen die ooit het satirische, cabareteske (actualiteiten)programma Heit al geheurt maakten voor stadszender Berkelstroom TV. Met de toevoeging is bek ('is terug') maakt Heit al geheurt in september 2018 een rentree. In de theaterzaal van De Hanzehof, met een avondvullende cabaretvoorstelling, grotendeels in plat-Zutphens. 

Zutphen