De IJsselmeeuwen geeft vanaf komende zomer geen zwemles meer in IJsselslag. IJsselmeeuwen-voorzitter Dennis Out (inzet): ,,We zoeken achter de schermen naar een oplossing, samen met het zwembad.’’
Volledig scherm
PREMIUM
De IJsselmeeuwen geeft vanaf komende zomer geen zwemles meer in IJsselslag. IJsselmeeuwen-voorzitter Dennis Out (inzet): ,,We zoeken achter de schermen naar een oplossing, samen met het zwembad.’’ © Arjan Gotink/Inzet: Kevin Hagens

Zwembadwater wordt duurder: deze zwemclub stopt met zwemlessen

De IJsselmeeuwen geeft vanaf komende zomer geen zwemlessen meer. De Zutphense zwem- en waterpoloclub vindt het vanwege stijgende huur en een gebrek aan vrijwilligers niet langer verantwoord om de lessen aan te bieden. „De zwemlessen gaan ons steeds meer geld kosten”, zegt IJsselmeeuwen-voorzitter Dennis Out.

10 reacties

 • kor Flokstra Kor

  6 maanden geleden
  Erik Biesemaat. Bij ons was dat exact hetzelfde. In ijzige kou moest ik zwemmen in het buitenbad van het Sportfondsenbad in Apeldoorn. Wij klaagden niet maar deden wat we moesten doen,en dat was zwemmen.
 • Erik Biesemaat

  6 maanden geleden
  Even een stukje nostalgie delen: ik had vroegâhhh les in buitenzwembad ‘de Wijerd’ in Epe. Soms stond badmeester v.d. Spek vroeg in het seizoen nog met zijn winterjas aan les te geven. En wij kwamen bijkans blauw het water uit.
 • JM SCHINKEL

  6 maanden geleden
  Misschien weer net als vroeger : alleen zwemles als het zwembad in het voorjaar open ging en je had de tijd voor het diploma totdat het na de zomer dicht ging . Zwemles ‘s morgens voor schooltijd bij 12/13 graden watertemperatuur . Is een sterke generatie door gekomen die nu gezonder oud k wordt .
 • R Peters

  6 maanden geleden
  Roland@het bracht altijd veel geld in het laadje. De zwemvereniging zorgde voor de opleiding van de instructeurs. Er bleven ook altijd nog kinderen hangen bij de vereniging na het behalen van diploma's. Bovendien werden er nieuwe zwemtalenten gespot. Dus het was een win/win situatie. Dus wat u schrijft klopt niet.
 • Andre Eggerding

  6 maanden geleden
  @ Bernhard Muts,de tijd ligt ver achter ons dat zwemles de verantwoording van gemeentes is. Het is de primaire verantwoording van de ouders. De meeste gemeenten stimuleren het zwemonderwijs wel.