Als haringen in een ton: jeugdspeelster van Olympia ’28 rijden ontzettend veel kilometers voor hun competitie en balen daarvan.
Volledig scherm
PREMIUM
Als haringen in een ton: jeugdspeelster van Olympia ’28 rijden ontzettend veel kilometers voor hun competitie en balen daarvan. © Pedro Sluiter Foto

1218 kilometer rijden voor 420 minuten voetbal: ‘Niemand is hier gelukkig mee’

1218 kilometer zouden de speelsters van Olympia'28 MO13-1 af moeten leggen voor 420 minuten voetbal. De ouders staken daar een stokje voor, maar een definitieve oplossing is er nog niet.

Verbaasd waren de ouders van de speelsters van MO13-1 van Olympia’28 toen de nieuwe competitie-indeling maandag bekend werd gemaakt. Het team waarin hun dochters spelen, maakt deel uit van de competitie Noord. Dat houdt in dat de dichtstbijzijnde uitwedstrijd in Urk drie kwartier rijden is. 

 1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
  PREMIUM

  Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

  De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”
 2. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
  PREMIUM

  Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

  Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel