Volledig scherm
PREMIUM
Als haringen in een ton: jeugdspeelster van Olympia ’28 rijden ontzettend veel kilometers voor hun competitie en balen daarvan. © Pedro Sluiter Foto

1218 kilometer rijden voor 420 minuten voetbal: ‘Niemand is hier gelukkig mee’

1218 kilometer zouden de speelsters van Olympia'28 MO13-1 af moeten leggen voor 420 minuten voetbal. De ouders staken daar een stokje voor, maar een definitieve oplossing is er nog niet.

Verbaasd waren de ouders van de speelsters van MO13-1 van Olympia’28 toen de nieuwe competitie-indeling maandag bekend werd gemaakt. Het team waarin hun dochters spelen, maakt deel uit van de competitie Noord. Dat houdt in dat de dichtstbijzijnde uitwedstrijd in Urk drie kwartier rijden is. 

  1. Snelheidsmeter keert in Hasselt geld uit bij goed gedrag: kwart van hardrijders past zich aan
    PREMIUM

    Snelheids­me­ter keert in Hasselt geld uit bij goed gedrag: kwart van hardrij­ders past zich aan

    In Hasselt hebben ze met de eerste safety-safe-snelheidsmeter van Oost-Nederland een primeur. Iedere automobilist die in de Sikkel onder de maximale snelheid van 30 kilometer per uur blijft verdient een paar centen voor de pot. Van de opbrengst mag de buurt na vier weken van de betalende gemeente Zwartewaterland wat leuks uitzoeken. Goed bedrag belonen, is de gedachte. ,,De teller tikt door.”

Kop van Overijssel