Documentaire serie De Kinderen van Ruinerwold
Volledig scherm
PREMIUM
Documentaire serie De Kinderen van Ruinerwold © BNNVARA

‘Als het contact tussen de kinderen en hun vader blijft, volgt Ruinerwold deel twee’

Opnieuw is één van de kinderen van Ruinerwold uit het gezin gestapt, bleek woensdag uit het laatste deel van de documentaire Kinderen van Ruinerwold.  Vader Gerrit Jan van D. woont nu nog samen met vier van zijn negen kinderen. De advocaat van de oudste vier kinderen start een civiele procedure tegen de vader. 

 1. Lezers over verdachten die herkenbaar in beeld komen: ‘Criminelen hebben geen recht op privacy’
  Lezersreacties
  2

  Lezers over verdachten die herkenbaar in beeld komen: ‘Criminelen hebben geen recht op privacy’

  De politie deelt regelmatig beelden van mogelijke verdachten van misdrijven op sociale media. Eerst onherkenbaar, maar als de verdachte zich niet snel genoeg meldt komt hij of zij alsnog vol in beeld. Veel lezers vinden dat dit meteen, of in elk geval sneller, zou moeten gebeuren. Niet iedereen is het daar mee eens: ‘Je zult het zelf maar zijn terwijl je niets strafbaars hebt gedaan.’
  Zwartewaterland
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.