Het comité dat de opening van het Hanzejaar regelt, Corrie Folkersma, Wiebe Bethlehem, René Pastoor, Marlous Naberman en Anky Kosters (vlnr) met verder wethouder Harrie Rietman (geheel links) en ambtenaar Ruurd Klaver (met rode vlag).
Volledig scherm
PREMIUM
Het comité dat de opening van het Hanzejaar regelt, Corrie Folkersma, Wiebe Bethlehem, René Pastoor, Marlous Naberman en Anky Kosters (vlnr) met verder wethouder Harrie Rietman (geheel links) en ambtenaar Ruurd Klaver (met rode vlag). © Wilbert bijzitter

Als kleinste Hanzestad pakt Hasselt toch flink uit

Hasselt mag dan veruit de kleinste zijn van de negen Overijsselse en Gelderse steden die 2023 hebben uitgeroepen tot Hanzejaar, er is de komende maanden meer dan genoeg te doen. Met dank aan tal van lokale organisaties en inwoners. ,,Als gemeente vervullen we een aanjagende en verbindende rol en stellen de financiële middelen beschikbaar”, zegt wethouder Harrie Rietman.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.