Auto te water in Zwartsluis: maar waar is de bestuurder?

video updateOm even voor half een vannacht zijn de brandweerkorpsen uit Zwartsluis, Steenwijkerland en Zwolle-Noord uitgerukt voor de melding dat aan de Zomerdijk (N344) bij Zwartsluis een auto te water geraakt was. Die auto werd gevonden aan de rand van het water, maar de bestuurder niet.

De brandweer heeft nog met een boot en duikers in de buurt van de gecrashte wagen gezocht, maar kon niemand vinden. Zondag aan het eind van de middag had de politie nog geen idee waar de bestuurder van de wagen gebleven is. ,,We hebben nog geen naam bij dit voertuig. Het kenteken wordt natuurlijk nagetrokken en ook zijn er wat andere aanknopingspunten, maar het onderzoek loopt nog”, zegt politiewoordvoerder Anne Coenen.

De zoekactie in het water rond de auto.
Volledig scherm
De zoekactie in het water rond de auto. © Henry Wallinga
 1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
  PREMIUM

  Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

  De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”
 2. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
  PREMIUM

  Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

  Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel