Volledig scherm
PREMIUM
De provincie Overijssel heeft het Tapijtcluster Genemuiden-Hasselt aangewezen als 'topwerklocatie'. Volgens de ondernemers is het zaak de kansen die dat biedt te benutten. © Foto Freddy Schinkel

Bedrijven Zwartewaterland: 'laat ons uitbreiden'

De ondernemersverenigingen in Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden hebben per brief bij de gemeente Zwartewaterland de noodklok geluid: sta uitbreiding van bedrijventerrein toe, voordat de gemeente op slot wordt gezet. 

'Laat Zwartewaterland niet te klein zijn voor het ondernemerschap de ambitie van onze leden', is de boodschap van het schrijven. Dat is ondertekend door Henk van Hoffen als voorzitter van de Bedrijvenkring Hasselt, Harmen Sikkema van de Ondernemerskring Zwartsluis en Berthran Selles vanuit de industrie van Genemuiden. ,,Door het hoofd koel te houden en de juiste beslissingen te nemen hebben ondernemers in Zwartewaterland de crisis overleefd", meldt het drietal. ,,Nu zijn zij in staat om verder te groeien. De noodzaak is groot."

  1. Thomas a Kempis en bewoners Agnietenklooster vluchten opnieuw van Zwolle naar Hasselt

    Thomas a Kempis en bewoners Agnieten­kloos­ter vluchten opnieuw van Zwolle naar Hasselt

    De klok werd even 590 jaar teruggezet naar het jaar 1429. In dat jaar waren Thomas a Kempis, , de bewoners van het Agnietenklooster en Hanzekooplieden in Zwolle niet meer veilig omdat ze de door de Paus benoemde Bisschop van Utrecht niet wilden erkennen. Op 11 juni 1429 sloegen ze op de vlucht en trokken per boot via de Vecht en het Zwarte Water naar Hasselt. Daar werden ze gastvrij werden ontvangen door de zusters van het Mariaklooster. Op initiatief van de Actuele Moderne Devotie Beweging herhaalde de geschiedenis zich op wat Sint Barnabasdag wordt genoemd. Met nu niet de zusters op de kade, maar de burgemeester en de wethouders van de gemeente Zwartewaterland.

Kop van Overijssel