'Beetje eigenwijze' Hennie (88) uit Hasselt herovert haar rijbewijs

videoDan ben je 88 jaar oud en haal je je brommobielrijbewijs. Bovendien met alle lof en complimenten van de examinator. Omdat je alle rij-oefeningen in één keer goed hebt gedaan en van de vijftig theorievragen er 48 goed had. Hennie Bijker uit Hasselt mag - weer - de weg op.

Het rijbewijs van Hennie Bijker was eerder dit jaar ingenomen. Niet omdat ze een ongeluk had veroorzaakt of iemand letsel had bezorgd, vertelt ze, maar ze had een verkeersaanwijzing van een agent niet goed opgevolgd. ,,Ik ben denk ik iets te eigenwijs geweest, maar laten we het daar niet meer over hebben.”

  1. Buurtbewoners maken zich terecht zorgen om milieurisico's door storten vuile grond in Bomhofsplas
    PREMIUM

    Buurtbewo­ners maken zich terecht zorgen om milieurisi­co's door storten vuile grond in Bomhofs­plas

    Hoe schoon de grond volgens de aannemer ook is, de ecologie in de Bomhofsplas tussen Zwolle en Hasselt loopt wel degelijk gevaar. In de grond kan bijvoorbeeld fosfor zitten, terwijl het toch aan de normen voldoet. De zorg van buurtbewoners is niet volledig uit de lucht gegrepen. ,,Komt veel fosfor in het oppervlaktewater terecht, dan heb je een groot probleem dat je niet zomaar oplost", zegt ecoloog Bas van de Riet.

Kop van Overijssel