Brand in watersportbedrijf in Hasselt zorgt voor flinke rookontwikkeling

videoIn een bedrijf aan de Ambachtsweg in Hasselt heeft vanavond een grote brand gewoed. Het ging om een opslag van een watersportbedrijf. Het pand ging verloren. Om half twaalf kon de Veiligheidsregio het sein ‘brand meester’ geven, maar het nablussen zal nog enige uren in beslag nemen.

De brand woedde in een pand van 20 bij 10 meter. De eerste melding van de brand kwam om 21:48 uur. Er werden korpsen uit Genemuiden, Zwolle, Vollenhove en Zwartsluis opgeroepen voor het bestrijden van het vuur. Op beelden van de brand was te zien dat er iets explodeert in het pand. ,,Het is niet ondenkbaar dat dat komt door gasflessen of autobanden die knappen  door de hitte, omdat het om een opslag gaat”, zei woordvoerder Richard Meijer van de Veiligheidsregio IJsselland in reactie daarop.

Evacuatie

Om 22:49 u. was er nog geen zicht op dat het vuur snel geblust zou zijn. ,,We zijn hier met 3 tankauto's, een hoogwerker en een extra eenheid voor water. We hebben een waarschuwing voor omwonenden uit laten gaan. Er is namelijk sprake van een flinke rookontwikkeling, dus het is verstandig als mensen deuren en ramen sluiten en de mechanische ventilatie uitzetten.”

Door die rook moesten acht recreanten die in hun boten in de nabij gelegen haven verbleven geëvacueerd worden. Zij worden tijdelijk elders opgevangen. Om half twaalf was de situatie onder controle, maar nog gedurende de nacht zal er sprake zijn van rookoverlast. Niemand raakte gewond.

Volledig scherm
De uitslaande brand in het bedrijfspand in Hasselt. © Henry Wallinga

Kop van Overijssel