Volledig scherm
PREMIUM
Selina en Jan Willem Tebak openen vandaag hun kickboksschool aan de Rosmolenstraat in Hasselt. ,,Kinderen die gepest worden of niet zo sterk in hun schoenen staan, kunnen veel halen uit deze sport.” © Pedro Sluiter Foto

Buurt is tegen, maar Jan Willem opent zijn kickboksschool

De geur van de gifgroene verf is nog vers. Een rijtje bokszakken hangt klaar om een paar flinke opdoffers te incasseren. Een verzameling bekers en oude foto’s herinneren aan glorietijden. Voor Jan Willem Tebak, en zijn vrouw Selina, komt een grote droom uit. Een eigen vechtsportschool in het hart van historisch Hasselt. Maar de opening aan de Rosmolenstraat was gisteren niet voor iedereen een feest. De buurt is tegen en omdat ze het niet gepast vinden zien burgemeester en wethouders af van het doorknippen van het lintje. ,,Dan knip ik het toch zelf door?”

Het gezicht van Jan Willem Tebak (33) vervult zich met trots, als hij een oude foto van hem en kickbokslegende Ernesto Hoost tevoorschijn haalt. Als branieschopper met een grote, guitige grijns staat hij stralend naast de viervoudig wereldkampioen. Hij moet een jaar of 14 zijn geweest, toen hij bij een gala in Hasselt een partijtje vocht en de beker veroverde. 

Kop van Overijssel