Volledig scherm
Batterijen. © RGB Stock

Chemisch afval thuis opgehaald in Zwartewaterland

ZWARTEWATERLAND - Inwoners van de gemeente Zwartewaterland kunnen vanaf 1 januari hun klein chemisch afval thuis laten ophalen. De brenglocaties in de drie kernen verdwijnen.

In Zwartewaterland wordt klein chemisch afval vanaf volgend jaar aan huis opgehaald. De gemeente telt nu nog drie halteplaatsen - in elke kern één - waar inwoners op woensdag het klein chemisch afval naar de chemokar kunnen brengen. "Niet iedereen is in de gelegenheid het afval op dat moment te brengen", geeft wethouder Arie Speksnijder als reden voor de inzamelingswijziging.

Gevaarlijke stoffen
Speksneijder: "Met de invoering van omgekeerd inzamelen hebben we de inzameling van afval en grondstoffen sterk verbeterd. De inwoners zorgen voor goede resultaten in het scheidingsgedrag en daar zijn we trots op. We willen graag stimuleren dat ook het klein chemisch afval zo veel en zo goed mogelijk gescheiden wordt ingezameld. Klein chemisch afval bevat veel gevaarlijke stoffen die niet bij het overige afval of in het milieu terecht mogen komen. Om voor onze inwoners de service te verhogen, hebben we met Rova afgesproken dat klein chemisch afval voortaan aan huis wordt opgehaald."

Kop van Overijssel