Volledig scherm
PREMIUM
Jan en Jannie van Raalte zonder wietplanten in hun tuin. De politie haalde ze in september weg. © Pedro Sluiter Foto

‘College Zwartewaterland dringt aan op oplossing medicinaal gebruik cannabis in brief aan Tweede Kamer’

Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland hebben de Tweede Kamer in een brief opgeroepen met spoed een oplossing te vinden voor de problematiek rondom medicinaal gebruik van cannabis. Dit naar aanleiding van het weghalen van wietplanten uit de achtertuin van Jan en Jannie van Raalte uit Hasselt.

Dit verzoek doet het college op aandringen van de gemeenteraad van Zwartewaterland. Die trok zich het lot aan van het Hasselter echtpaar. Zij kweekten in hun achtertuin van enkele wietplanten voor medicinaal gebruik. Jan van Raalte maakte er wietolie van bestemd voor zijn vrouw. Zij kon het goed kon gebruiken ter verlichting van haar huidziekte. 

  1. Snoeihard knallen met de bussen van Rein (52) uit Hasselt: ‘Ik had gelijk door: hier zit handel in’
    PREMIUM

    Snoeihard knallen met de bussen van Rein (52) uit Hasselt: ‘Ik had gelijk door: hier zit handel in’

    Boem, boem, boem. Op 31 december klinken overal in de regio weer de doffe dreunen van het schieten met carbid. Grote kans dat het ‘wapentuig’, de melkbussen, afkomstig is van Rein ter Bruggen uit Hasselt. Hij heeft een aardig handeltje opgezet en levert melkbussen in verschillende soorten. ,,Met garantie, want ik heb goed spul’’, zegt de man, die Melkbus van Rein, die schiet pas fijn! als slogan hanteert.

Kop van Overijssel