Volledig scherm
PREMIUM
In de buurt van het Zwartewater is een meteoriet neergekomen. © Carlo ter Ellen DTCT

De magische missie: hier ergens ligt de meteoriet van Hasselt

videoWas het hier? In elk geval in deze omgeving, bij Hasselt, sloeg twee weken geleden waarschijnlijk een meteoriet in. Een ‘sterrenteam’ van vijf topdeskundigen is sindsdien dag en nacht op een magische jacht naar de zeldzame en kostbare hemelsteen. En ze komen steeds dichterbij.

Was het een granaat? Carbid? Nee, een meteoriet! Op 28 juni zagen velen hem vliegen boven Oost-Nederland, maar niemand zag waar-ie insloeg. Deskundigen zoeken nu naar de steen. Een tijdlijn van een magische missie.

Volledig scherm

Het is rond 21.30 uur wanneer honderden mensen in Oost-Nederland een keiharde knal horen. Vanuit Hasselt vragen mensen zich op Facebook af welke gek er in juni met carbid gaat schieten. Wie toevallig iets eerder in de lucht keek, zag een fel gelig lichtspoor. Alsof er een ster viel.

  1. Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet
    PREMIUM

    Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet

    Bij de bouw van een Knarrenhof is Hasselt is het onmogelijk om alle groen te behouden. Maar uitvoerig overleg tussen gemeente, de initiatiefnemer van het project en bewoners van de Dr. H.A.W van der Vechtlaan heeft er wel toe geleid dat gedeeltelijk tegemoet gekomen kan worden aan de bezwaren van de buurtbewoners. De raad van de gemeente Zwartewaterland deed een beroep op partijen om er uit te komen, en vroeg het college om hierin een bemiddelende rol te spelen.

Kop van Overijssel