Ter illusatrie: Een bejaarde man in een verzorgingstehuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illusatrie: Een bejaarde man in een verzorgingstehuis. © ANP XTRA/Robin Utrecht

De Meente in Genemuiden bestrijdt met bloemen en boodschappenhulp het eenzaamheidsvirus

Woon- en zorgcentra worstelen niet alleen met de lichamelijke risico's die het coronavirus met zich meebrengt, maar ook met de sociale isolatie die op de loer ligt. Stop het eenzaamheidsvirus, riep de koning op. Met dat in het achterhoofd proberen ze het bij stichting De Meente in Genemuiden voor ouderen wat makkelijker te maken.

Het bestuur van de stichting De Meente, dat valt onder het overkoepelende IJsselheem, heeft samen met vrijwilligers een aantal initiatieven opgezet om de eenzaamheid onder haar bewoners te verzachten. Zo heeft iedereen een bosje bloemen ontvangen om alvast de lente te kunnen zien en ruiken.  

 1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
  PREMIUM

  Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

  De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”
 2. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
  PREMIUM

  Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

  Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel