Echtpaar Knoeff, de eerste koper in De Sethe.
Volledig scherm
Echtpaar Knoeff, de eerste koper in De Sethe.

De Sethe in Zwartsluis geopend

Na flinke vertraging is 'het geloof' weer terug en het glas geheven op de opening van De Sethe in Zwartsluis.

De Mediterrane warmte moest je er zelf even bij denken, zaterdag. Verder een stralende dag in De Sethe, het fonkelnieuwe appartementencomplex aan het Meppelerdiep in Zwartsluis. Op een balkon van reusachtige afmetingen houdt met gemak een complete familievisite huis. Fenomenaal panorama verzekerd over een straks weer volgepakte haven. En aan einder gloren Genemuiden en Hasselt.

Van het oorspronkelijk plan voor een prestigieus complex voor het hoge marktsegment bleef door de crisis een scherp gefileerd plan over: geen 23, maar uiteindelijk 15 objecten, koop en huur. Nog zeven appartementen zijn nu te koop en er ligt een optie op één.

De Sethe is energiezuinig gebouwd, met een warmte-koudeopslag en vloerverwarming. De projectontwikkelaar richt zich op seniorenstellen met een passie voor watersport. De parkeergarage is inpandig, 'voor extra gevoel van veiligheid'.

Sluziger Egbert Knoeff, oud-raadslid, was de eerste 'en lange tijd enige' koper in De Sethe. "Als er niemand bijkomt geef ik m'n vrouw een puntmuts, dan wordt ze kasteelvrouw." Het stel gaat komende week als eerste over.

Kop van Overijssel