De strijd van Albertha, Jordi en Jannie voor onderwijs in het Nedersaksisch: ‘Die taal is thuis’

met videoNee, ‘plat’ is niet minder waard. Docenten uit de regio zetten zich steeds meer in voor onderwijs in en over het Nedersaksisch. De Stentor schoof aan bij een les op een basisschool in Genemuiden. Boodschap 1: Nedersaksisch leren is goed voor je (hersenen)! 

8 reacties

 • Bartha Pleijter

  4 weken geleden
  Het ene doen, en het andere niet nalaten. Zeker, correct Nederlands leren staat voorop. Ook Engels is in onze tijd zeker belangrijk. Maar ook onze mooie streektaal is zeker aandacht waard. Er is al zoveel waardevol cultureel erfgoed verloren gegaan.
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Mogen kinderen eerst fatsoenlijk Nederlands leren??? In plaats van ff netjes even etcetera! Ik zie zo vaak waar een sch hoort dat ze doodleuk een g geschreven... niet normaal
 • Klaas Dalfsen

  2 maanden geleden
  Dit is zo jammer. Er is al zo weinig tijd om de kinderen fatsoenlijk Nederlands te leren en dan gaan ze het dialect aanscherpen. Leer eerst de kinderen nu eens vloeiend Nederlands en rekenen, zoals hieronder al eerder staat geschreven. Maak het meerdere malen mee, dat iets met een lange ij geschreven moet worden en dat dan ei wordt gebruikt. Ned is moeilijk, maar gebruik het goed en gooi er geen dialect in. Ben ooit in G'muiden geweest bij een bruiloft. Ging het in het dialect. waardeloos is dat
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Leer eerst maar eens fatsoenlijk ABN lezen en schrijven.
 • P. Kist

  2 maanden geleden
  Jammer dat de jaren 50 weer om de hoek komt kijken in de reacties. Inderdaad prachtig dat de eigen taal en de taal van de regio (eigenlijk een veel groter gebied) ruimte kan krijgen. Je zegt toch ook niet dat kinderen geen Engels mogen krijgen omdat ze wel goed Nederlands moeten kunnen? Of niet mogen voetballen omdat je goed hockey moet kunnen?

Kop van Overijssel