Volledig scherm
PREMIUM
Theo van der Sman is pastoor bij drie parochies. In Zwolle, Dronten en (regio) Steenwijk. © Foto Freddy Schinkel

Doordeweeks is Theo toezichthouder, in het weekend werkt hij als pastoor

Door de week werk je voor de baas. Zet je ’s avonds de wekker en prop je ’s ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

Na 25 stukjes is het tijd om de boel eens om te gooien. Een draai van 180 graden. Deze keer ga ik voor iemand met een weekendbaan en een doordeweekse hobby. Het bestaat, hij bestaat. Mag ik u voorstellen aan Theo van der Sman (68) uit Hasselt, emeritus pastoor, en toch nog binnen drie parochies werkzaam. In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger bij de gildes van de klokkenluiders en die van de brugwachters. Daarnaast voorzitter van twee stichtingen die armen in Sri Lanka helpen én hij is actief ridder van de Ridderorde van het Heilige Graf van Jeruzalem. Lust u nog peultjes?

  1. Twijfels over handelen politie bij verwijderen wietplanten uit tuin ouder echtpaar in Hasselt
    PREMIUM
    Video

    Twijfels over handelen politie bij verwijde­ren wietplan­ten uit tuin ouder echtpaar in Hasselt

    Stokken en wat bladeren in de tuin herinneren aan de twee wietplanten die Jan van Raalte (73) in de tuin had staan voor zijn zieke vrouw Jannie (68). De politie haalde de planten maandagochtend weg terwijl het bejaarde echtpaar zelf niet thuis in Hasselt was. Er zijn twijfels over het handelen van de politie. ,,Ik vind het opmerkelijk. De planten staan in de buitenlucht‘’, zegt strafrechtadvocaat Anno Huisman.

Kop van Overijssel